A MAN CALLED HORSELand: USA 1970

Duur: 114 min.

Regie: Elliot Silverstein

Scenario: Jack DeWitt & Dorothy M. Johnson

Acteurs: Richard Harris, Judith AndersonIn 1825, vangen de Sioux, geleid door Yellow Hand (Manu Tupou), de Engelse edelman John Morgan (Richard Harris), terwijl hij in de Verenigde Staten van Amerika op jacht is.

John wordt brutaal, als een dier, behandeld door de Indianen, en werd aan Cow Head (Judith Anderson), de moeder van Yellow Hand gegeven om haar te helpen, alsof hij een paard was.

Zonder de taal en het gedrag van Sioux te begrijpen, wordt hij geholpen door Batise (Jean Gascon), een blanke man die vijf jaar voordien gevangen en verminkt werd door de indianen. Batise vertaalt en verklaart de Sioux's cultuur aan John, die van plan is om vroeg of laat terug naar de beschaving te ontsnappen met hem.

Na een lange tijd, verliest John zijn snobistisch gedrag en is hij redelijk geïntegreerd bij de Sioux. Op een dag, doodt hij twee vijandelijke Shoshones, die spioneerden en Sioux beslopen, en wint hij hiermee het eerbied van de Sioux en de liefde van de zuster van Yellow Hand, Runing Deer (Corinna Tsopei). John huwt het Running Deer en integreert in hun cultuur, na een tragische aanval van Shoshones op de Sioux stam, wordt hij hun leider.

"A Man Called Horse" is een spectaculaire en krachtige klassieke Western van de jaren '70.BACK