A THOUSAND ROADS


Land: USA 2005

Duur: 40 min.

Regie: Chris Eyre

Scenario: Scott Garen & Joy Harjo

Acteurs: Jeremiah Bitsui, Candice Castello, Geraldine Keams, Riana Malabed, Honorato Nanatay, Alex Rice, John trudell , e.a.



Het is vooral een documentaire film, die zijn schoonheid en zijn verhalen vertelt en ons via een fantasierijke manier op de hoogte brengt van de manier van leven van de Inheemse bevolking op het continent dat Amerika heet. Eerder dan het voorstellen van een conventioneel historisch perspectief, is de film samengesteld uit korte eigentijdse ficties over individuen, die hen aan de grond zetten in emotionele gebeurtenissen warmee een publiek zich gemakkelijk kan vereenzelvigen.

De film vertelt eigenlijk vier verhalen, ze brengt ons binnen in het leven van een gestresseerde Mohawk, effectenmakelaar in Manhattan; een jong Inupiat meisje dat naar haar grootmoeder in Barrow, Alaska, wordt gestuurd wordt gestuurd om daar te gaan leven; een Navajo bendelid dat zijn eigenwaarde in het reservaat van de mesas van New Mexico moet vinden; en een Quechua genezer in Peru, dat een ziek kind probeert te redden.

Elk verhaal onderzoekt wat het betekent om tot een specifieke gemeenschap te behoren.












BACK