Home Sotka Yuha Ska Yuha Winyan Tapika / Wakan Wac'ipi Information Books & Movies myths and legends Lakota Games  herbes and recipes workshops Information for new members Bisonfarm and museum Gallerie agenda re-enactment in Belgium Links  Contact Indian Festival Recogne

Museum & Bizonfarm"In the spirit of Crazy Horse", is een permanente en unieke tentoonstelling die ons naar het Amerikaanse westen brengt in de glorieperiode van de Plains indianen.

Het is een unieke tentoonstelling in Europa met het doel om de rijke cultuur van de Noord-Amerikaanse Plains indianen aan het grote publiek voor te stellen. Deze cultuur is bij het grote publiek niet goed gekend doordat het jarenlang verkeerd werd weergegeven in hollywoodfilms en het stripverhaal.


U vind er verschillende taferelen uit het dagelijkse leven van de Sioux Lakota uit de 19de eeuw, er zijn verschillende etalages met kostuums, wapens en gebruiksvoorwerpen.


U kunt deze tentoonstelling zelf ontdekken of u kunt zich laten begeleiden door een bekwaamde gids.


Op het domein waar deze tentoonstelling gehuisvest is kunt U eveneens, de krachtige en nobele dieren ontdekken die voor Indianen van Vlaktes van levensbelang waren: TATANKA, de bizon.


Gekend onder de generieke naam "la Ferme des Bisons", biedt dit toeristencentrum de mogelijkheid om beter kennis te maken met dit mythische dier: de bizon. Ontdek van de kudde vanop een huifwagen, geniet van het westerndorp en zijn "tamme" bizon.

Na een heerlijke maaltijd in het cafeteria/restaurant waar men kan kiezen uit verschillende bizonspecialiteiten kan men nog een mooie wandeling maken langs de bizons tot aan het monument voor de gesneuvelde Amerikaanse Indianen tijdens de bevrijding van België.

 

Er zijn talrijke mogelijkheden voor zowel particulieren, scholen en ondernemingen om te overnachten of men kan hier tevens een originele plaats vinden voor een seminarie.


Meer informatie over de bizonfarm kan u HIER vinden

Klik HIER om de site van de Charles David, stichter van het museum te bezoeken