THE LAST OF HIS TRIBELand: USA 1992

Duur: 90 min.

Regie: Harry Hook

Scenario: Stephen Harrigan

Acteurs: Jon Voight, Graham Greene , David Ogden Stiers, Jack Blessing, Anne Arche e.aIn de jaren 1800 waren er 300.000 Native Americans die in California woonden; tegen 1900 bleven er slechts 20.000 over.

Van de duizenden die getuige waren van deze slachtpartij, dacht men dat niemand in het wild verbleef, tot op een dag in 1911, een man "Ishi" genamd, gevangen werd genomen toen hij een slachthuis wilde overvallen.

Dr. Kroeber (Jon Voight) en zijn vrouw Henriette (Anne Archer) ontdekken dat Ishi (Graham Greene) de laatste overlevende is van de Yahi stam. Hij draagt de geheimen van zijn volk met zich mee, hoe ze leefden en stierven. Deze geheimen zijn door niemand anders nog gekend - maar Dr. Kroeber, de enige blanke die de taal der yahi's spreekt, maakt er zijn levenswerk van om deze geheimen te weet te komen voor de laatste yahi voorgoed verdwenen is.


Trage, maar indrukwekkende periode-film die inzicht geeft in de cultuur van een volk en de wijze waarop de blanken zich t.o.v. de Indianen misdragen hebben. Zowel Greene als Voight zijn schitterend in hun moeilijke rollen.


Een goed gedocumenteerd op ware feiten gebaseerd scenario.
BACK