Lakota Plum Cake



ingredienten


1 kopje donkere rozijnen


1 kop kokend water


1 450 gr blauwe pruimen, afgedroogd en ontpit


1 kop geroosterde hazelnoten, fijn gemalen


1/2 kop gesmolten boter


4 kopjes gezeefde bloem


3 koffielepels baking soda


1 ½ koffielepel zout


1 ½ koffielepel jamaicapeper


1 koffielepel gemalen kruidnagel


1 kopje honing


1/2 kop esdoorn siroop




bereiding


De oven voorverwarmen op 180°C en vet ongeveer 24 cakevormpjes in.


Doe de rozijnen in een kleine glazen kom, overgiet ze met het kokend water en laat ze 30 min. weken tot ze vlezig en opezwollen zijn.


meng de bloem met het baking soda, de gemalen hazelnoten, het zout, de jamaicapeper en de kruidnagel.

Stamp de pruimen tot puree in een grote kom en voeg er de bloem aan toe. Meng alles goed tot een homogene massa.


Voeg de geweekte rozijnen toe met het water. Terug alles goed mengen.


vul elke cakevormpjes half vol. Bak 30 minuten en laat vervolgens 10 minuten afkoelen.

Haal de cake uit hun vormen en serveer warm met honing of esdoorn siroop.








 





BACK