Soup beans and salt pork



ingredienten


3 koppen kleine witte bonen


1 fijngesneden ui


1 laurierblad


½ pond vers spek

gezouten varkensvlees in dunne repen gesneden





bereiding


Het varkensvlees wat ontzouten door het enige malen in heet water te dompelen en af te gieten.

De bonen in een pot water zetten tot ze volledig bedekt zijn en aan de kook brengen.

Drie minuten laten koken, van het vuur zetten en afgedekt gedurende één uur laten rusten.

De ui, het laurierblad en het vlees toevoegen en laten sudderen tot de bonen zacht zijn.

Op smaak brengen met zout en peper.


Brokkel hard brood op een bord uiteen en overgiet met dit gerecht.

varkensvlees of spek maakt ongeveer de helft uit van het dieet van de vroegere frontiers-men. De andere helft van het vleesmenu bestond uit wild.



 




 



 





Ludo Van den Bussche - Sunkmanitu Tanka Okolaya

Ex First Chief van de Sotka Yuha Warrior Society

Member of the Ska Yuha Society

BACK