OPTUIGEN VAN PAARDEN

Hierboven vindt U een tekening van F.R. Kurz


KURZ, Friedrich Rudolf (1818-1871) Werd geboren in Bern , Zwitserland. Studeerde kunst in Bern en werd schilder van portretten, dieren en landschappen, hij was evenees leraar.


Hij verbleef in de verenigde staten van 1846 tot 1852 waar hij rondtrok als klerk voor de Amerikaanse pelsindustrie, tijdens zijn tocht maakte hij schetsen van o.a. het indiaanse leven rond de Mississippi en upper Missouri Rivier van New Orleans tot St. Louis en Port Union.


De teksten en bijbehorende foto's in dit onderdeel hebben wij gekregen van Ken Weidner uit Copeland, Kansan USA... Waarvoor onze oprechte dank.

Ken Weidner maakt zelf Indiaanse zadels en het zadel op de volgende pagina's is dan ook van zijn hand.


Wil je meer weten dan kun je Ken Weidner steeds contacteren:

whirlwind@ucom.net

Of breng een bezoekje aan zijn website

http://www.ibco.net/whirlwind/


Let op de staartriem, die hier een stuk hoger ligt dan op de andere foto's die je verder op deze pagina's zult tegenkomen.

Eens je begint met alles op zijn plaats te knopen zal alles de neiging hebben om omhoog te glijden omdat de achterboog van het zadel omhoog loopt en de afstand daar korter is. Dus op een van deze schuine achterbogen van het zadel MOET de staartriem hoog aangebonden worden.

Kijk ook even naar de splitten die gesneden werden in de riemen van het tuig.

Indien je beslist om je paard op deze manier op te zadelen en iemand geeft er kritiek op dan kun je hen deze sketch uit 1850 voorleggen. Dat zou genoeg bewijs moeten leveren.


aandoen van een halster

opzadelen van een paard

meer foto's van Ken WeidnerBACK